E-Mail:

  • Username/Gebruikersnaam:
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (gewoon je e-mailadres dus)
  • Password/Wachtwoord:
    je wachtwoord dat bij het e-mailadres hoort
  • POP3 server (voor het ontvangen van e-mail)
    domeinnaam.nl (zonder www of andere voorvoegsels)
    poort 110
  • SMTP server (voor het versturen van e-mail)
    domeinnaam.nl (* of de smtp-instellingen van je serviceprovider)
    poort 587 (heel soms nog 25) (met gebruikersnaam en wachtwoord, GEEN SSL)
  • IMAP server (mail synchroniseren met de server)
    domeinnaam.nl
    poort 143

LET OP bij IMAP! 

Het voordeel van IMAP is dat je e-mail op je computer(s) en mobiel of tablet altijd synchroon lopen. Verstuur je een mail op je computer, dan vind je dat bericht ook terug bij je verzonden items op je telefoon. Erg handig MAAR..... 
.... 
De mailbox maakt daarbij wel gebruik van de opslag van je internetserver! Heb je een pakket van 200MB en neemt je websitye 150MB in beslag, dan heb je nog 50MB over voor je e-mail. Ontvang je 5 berichten met een bijlage van 10MB, dan is je mailbox vol en kun je geen mail meer verzenden en/of ontvangen! Ook wanneer je veel berichten wilt bewaren, blijven deze allemaal ruimte opeisen van de internetserver. Gooi je de berichten weg? Dan belanden deze in de Prullenbak....ook op de server. Pas als je ook weer de prullenbak leeg maakt, heb je weer extra ruimte.
Het advies is daarom ook: Gebruik een (GRATIS) Gmail account en stel daar naast je Gmail adres ook je pop3 en smtp accounts in. Je kun je e-mail van je e-mailadressen binnen je eigen domein volledig beheren via Gmail. Je kunt zowel verzenden als ontvangen met je eigen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vanaf Gmail. Via Gmail op je computer of ander apparaat heb je dan ook overal toegang tot je e-mail.


*) Sommige internetproviders staan niet toe om e-mail via 'vreemde' smtp-servers te verzenden. Gebruik in dat geval de smtp-instellingen van je service-provider (de internetprovider die je internetaansluiting verzorgt). LET OP... De kans wordt daarmee wel iets groter dat je e-mail bij anderen onbedoeld bij de spam belandt.

Voorbeelden:

  • Ziggo: smtp.ziggo.nl, poort 587, verificatie: JA, versleuteling: SSL
  • KPN: mail.kpnmail.nl (of mailhost.kpnxchange.com of smtp.kpn-officedsl.nl), poort 25

Het is raadzaam om voor de exacte instellingen je internet-service-provider te raadplegen. Vaak heb je deze gegevens snel gevonden met een zoekopdracht: smpt instellingen [provider].